Språk/Languages
Norsk Julevsáme English Русский

Åse Haraldsen

Åse Haraldsen er kunstner, og har sin kunstutdanning fra bl.a. Farnham College of Art & Design, Kunst- og håndverksskolen, Statens Kunstakademi og Kunst & Håndverk 1, 2 & 3, Bodø. Også for Åse er naturen kilde til inspirasjon og motivasjon, og som hovedutstiller under Hamsundagene i 2002 tolket hun sommeren i Nordnorge ved å illustrere sitater fra romanen Pan. Her presenterer vi et av Åses egne Stetindbilder som er hentet nettopp fra den nevnte utstillingen.

Åse har skrevet følgende linjer om hva som inspirerer henne ved Stetind:

"Hvordan male deg, du Lady Stetind? Du som endrer utseende og farger etter lyset, været og årstiden?Du som fornyer deg i sommerdrakt og midnattsol,- som hviler i regn eller måneskinn og som kan bli vakker vinterhvit.
Du som får nordlys, skyer og tåkedis til å leke om din kropp, og som skifter karakter på avstand eller når en får komme deg helt nær!
Må en til kjernen, mon tro? Kjenne på granitten og margen,- det stabile, trauste, værharde, trygge og rolige? Kan en da male deg? Meisle deg i miniformat like majestetisk og grasiøs som bare du, kunstverk Stetind!"

www.aaseharaldsen.no
Tysfjord kommune, Boks 104, 8591 Kjøpsvik
postmottak@tysfjordkommune.no
Telefon: 75 77 55 00, Faks: 75 77 55 55
www.tysfjord.kommune.no